Blog

Technologie HEAT GEAR vs. COLD GEAR – jaký je v nich rozdíl?

Technologie HEAT GEAR vs. COLD GEAR – jaký je v nich rozdíl?

17.10.2021

Pokud jste si někdy prohlíželi kolekce oblečení značky Under Armour, jistě jste narazili na označení Heat Gear, případně ColdGear. Co to všem znamená? Jedná se označení technologií, které vám v podstatě říká, pro jaké tréninkové podmínky je dané oblečení vhodné. Ne každé funkční oblečení totiž můžete používat celoročně, zejména pokud trénujete venku. Při tréninku v tělocvičně, která má v průběhu roku stejné teplotní podmínky, si vystačíte s jedním typem, ovšem venku se musíte připravit na oba teplotní extrémy – horko i mráz.

A proto přišla firma Under Armour se svými technologiemi Heat Gear a ColdGear, které vám poskytnout ideální podporu v obou případech. Nyní si obě technologie trochu více přiblížíme.

HEAT GEAR – technologie, která vás udrží ve hře i v extrémním horku

Technologie Heat Gear byla vyvinuta speciálně pro potřeby sportovců v horkém počasí. Materiál těsně přiléhá na tělo, a díky vysoké prodyšnosti materiálu efektivně odvádí pot od pokožky. Při tréninku tedy uchovává pokožku suchou a oblečení prakticky necítíte, protože se chová jako vaše „druhá kůže“. Trika z kolekce UnderAmour jsou navíc vybavena plochými švy a dostatečně pružným materiálem, který vás nijak neomezuje v pohybu.

Oblečení je také doplněno o technologii Anti Odor, která zabraňuje množení mikroorganismů a vzniku zápachu. Kromě toho pro vás značka Under Armour připravila novinku v podobě technologie Coolswitch, která dodává materiálu nové vlastnosti. Při kontaktu s potem totiž začne materiál ochlazovat vaši pokožku, čímž vám dopřeje pocit pohodlí i v extrémním horku. S řadou Heat Gear si zajistíte optimální termoregulaci během každého letního tréninku a budete se moci soustředit pouze na svůj výkon.

COLD GEAR – zůstaňte v teple i během tréninku v mrazu

Naproti tomu řada ColdGear je zaměřena na trénink v chladném počasí. Materiál je oproti Heat Gear technologii o poznání teplejší, ale přesto jsou trika, mikiny i bundy velmi lehké. Při tréninku vás tedy nebudou zbytečně omezovat vrstvy oblečení, které by vám bránily v pohybu. Stejně jako u Heat Gear, i trika z kolekce ColdGear přilehají těsně na tělo, díky čemuž zajištují efektivní odvod potu od pokožky, ale dvouvrstvý materiál dokáže zároveň výborně izolovat teplo a udržet vaše svaly při optimální teplotě během celého tréninku. Zůstanete tedy v teple a v suchu, což se při trénování v mraze rozhodně hodí.

V kolekci s ColdGear technologií máte k dispozici širokou nabídku funkčních triček, mikin, bund, ale také legín, šortek, spodního prádla, čepic a také rukavic, které umožňují manipulaci s displejem vašich chytrých telefonů – nemusíte tedy rukavice sundávat, pokud potřebujete vyřídit hovor, nebo odeslat zprávu. Seženete tedy kompletní vybavení pro váš zimní trénink.