Blog

Bestseller značky Oakley – brýle RadarLock vybavené inovativními technologiemi. Vyzkoušejte je a už nebudete chtít jiné

Bestseller značky Oakley – brýle RadarLock vybavené inovativními technologiemi. Vyzkoušejte je a už nebudete chtít jiné

17.10.2021

Pokud právě vybíráte kvalitní brýle na sport, rozhodně byste neměli přehlédnout model RadarLock od firmy Oakley, který je bestsellerem nejen této značky, ale jedná se o jedny z nejprodávanějších brýlí na celém světě. Důvod je jednoduchý – firma Oakley vsadila na velmi kvalitní provedení a inovativní technologie, které brýlím dodávají řadu výborných vlastností, jimiž předčily svou konkurenci.

Existuje celá řada modelů brýlí RadarLock, přičemž každý z nich je přizpůsoben jiné aktivitě. Velkou výhodou je pak možnost výměny čoček podle aktuálních potřeb (technologie Switchlock), budete tak vybaveni pro každou situaci. Každý typ čoček totiž disponuje jinými vlastnostmi. Nyní si přiblížíme některé z nich:

RadarLock Prizm – technologie, za níž stojí desítky let výzkumu

Prvním typem použité technologie je technologie Prizm, která byla vyvinuta ve spolupráci s profesionálními sportovci, aby jim poskytla maximální pohodlí při tréninku i v náročných světelných podmínkách. Během let probíhaly analýzy prostředí, která jsou typické jak pro cyklistiku, tak pro další sporty (golf, plachtění, turistika, lyžování apod.), přičemž každé má své specifické světelné podmínky. Na základě toho vznikly modely RadarLock Prizm Road, Trail, Golf, Field, Cricket, DeepWater, MX nebo Daily pro běžné denní nošení.

RadarLockPhotochromic – brýle, které se okamžitě přizpůsobí světelným podmínkám

V minulém článku jsme se věnovali technologii Photochromic a v tomto případě ji můžete vyzkoušet v praxi. Firma Oakley se totiž rozhodla zajistit sportovcům perfektní ochranu očí i za měnících se světelných podmínek, což zajišťují právě čočky obsahující molekuly reagující na intenzitu UV záření. V principu to funguje tak, že pokud je záření velmi silné, čočky ztmavnou a efektivně toto záření filtrují, naopak pokud je světlo slabé, čočky jsou prakticky čiré. Inovací této technologie byl materiál, z nichž jsou čočky Oakley vyrobeny – dokáže totiž mnohem rychleji reagovat na změnu intenzity záření a přechod z tmavé do čiré je tak mnohem rychlejší, než tomu je u jiných typů čoček.

RadarLock Polarized – kontrastní obraz a efektivní ochrana před sluncem

Brýle RadarLock Polarized byly vyvinuty speciálně, aby ochránily oči sportovců před rušivými odlesky – od vodní hladiny, sněhu, lesklých ploch apod. Čočky totiž dokáží toto odražené světlo efektivně filtrovat. A jsou vhodné nejen pro sportovce, jakými jsou lyžaři, snowboardisté, golfisté nebo například cyklisté, ale ocení je také řidiči v autě, kterým umožní soustředit se na řízení bez jakýchkoliv rušivých vnějších podnětů. Alespoň co se počasí týče.

Polarizované čočky Oakley jsou vyráběny za přísných podmínek, přičemž velký důraz je kladen na jejich přesné formování. Jsou jednovrstvé, což znamená, že se zde nelepí filtr pomocí lepidla nebo něčeho podobného, používá se pouze čistá čočka s funkcí polarizačního filtru. Také zde naleznete několik modelů s ohledem na podmínky, ve kterých je budete používat: Road, Grass, Trail, Water a Everyday.